Anumari Karlsson alias Ansku

 

Olen elänyt puoli vuosisataa pitkin poikin Suomea ja maailmaa. Kotini on siellä missä sydämeni on. 

Olen koulutukseltani lääkäri ja toiminut työterveyslääkärinä vuodesta 2008. Aiempaa työkokemusta minulla on terveyskeskustyöstä ja päihde- ja lastensuojelutyöstä. Olen ollut perustamassa ja luotsaamassa päihdeongelmaisille nuorille tarkoitettua lastensuojeluyksikköä Savossa. 

Olen ajanut itseni nurkkaan ja polttanut karrelle useita kertoja elämässä ja oppinutkin jotain näistä kokemuksista. On tärkeää tunnistaa oman jaksamisensa rajat. Keho on meidän pettämätön kumppanimme elämänmatkalla ja sitä kannattaa paitsi kuunnella ja vahvistaa, myös helliä ja hoivata. Tällä hetkellä työskentelen osa-aikaisena työterveyslääkärinä.

T:mi Kvakkula (joka on 11/2020 rönsynnyt kolmen naisen yhteistyöksi nimeltä Voimakat) on pienimuotoinen yritys etsiä uusia - perinteisempiäkin - tapoja toteuttaa omaa missiotani. Parantava kohtaaminen ihmisten - itsen ja toisten - sekä luonnon kanssa puhuttelee syvästi.

 

Uuden etsiminen on kuljettanut tiibetiläisten äänimaljojen pariin, kuppauksen kurssille ja lopulta luontoyhteysohjaajan koulutukseen. Luovuuden lähteet löytääkseni olen tutustumassa Vedic artiin. Taide ja luominen ovat oman hyvinvointini avain ja tuovat iloa elämään. 

Omaa psykoterapiaa olen käynyt yhteensä neljän vuoden ajan. Se on ollut välttämättömyys voidakseni työskennellä toisia ihmisiä auttaakseni. Voin auttaa toisia vain sen verran kuin olen suostunut itse kohtaamaan kipuni ja syöverini.

 

Esiäitini kuppari Regina Kuntsin jalanjäljissä

Olen kahden aikuisen tyttären äiti ja kahden lapsenlapsen ikionnellinen mummo. Kvakku on elämäni mies, antoisa sielunkumppani ja arjen seikkailijatoveri. Hänen kanssaan perustimme klaanin ja nuotiopiirin lämmössä istuu parhaimmillaan kuusi lasta kumppaneineen.

Tykkään leppoisista aamuista, pitkitetyistä kahvihetkistä, verevistä keskusteluista, kävelylenkeistä, aamusivuista, kirjoittaen ajatusteni selkeyttämisestä, kirjoista, kundaliinijoogasta, saunomisesta ja uimisesta luonnonvesissä kesät talvet, hiljaisuudesta, delfiineistä, alpakoista, valokuvaamisesta, tervan tuoksusta ja turvehoidoista, äänimaljojen kuminasta ja heleydestä, elämän arvoitusten tutkistelusta, luonnon helmoissa nautiskelusta, korpimetsistä, vuorista, meristä, järvistä, joista, räystässuihkuista, kynttilän valosta ja rummutuksesta.

Voimaeläimeni on korppi.